By: MediSavers | 24 September 2021

Sambutan Ke-23 Tahun MediSavers

“Selamat Ulang Tahun Ke-23, MediSavers!”

Dalam 23 tahun perjalanan ini, MediSavers telah berinovasi dan mengubah model tradisional Penjagaan Kesihatan menjadi sebuah platform digital yang lebih maju.

Mari kita melihat kembali sorotan 23 tahun perjalanan MediSavers!
kongsi:

Waktu membaca: 7 minit
Jumlah bilangan pelawat: 55
Jumlah pembaca hari ini: 0

#MediSaversTurns23

Kredit Foto: taurus064/Lowyat

Tahun 1990-an merupakan satu era yang makmur di Malaysia. Namun ketika itu orang ramai sibuk mencari rezeki sehingga mengabaikan kesihatan. Penjagaan kesihatan dan perubatan dianggap sebagai pelaburan mewah dan besar. Walau bagaimanapun, apabila penyakit serius menyerang atau terdapat penyakit yang memerlukan kemasukan ke hospital, ramai rakyat Malaysia tidak bersedia untuk membayar kos perubatan yang mahal.

Kredit Foto: Keratan akhbar

Berdasarkan laporan-laporan dan kajian kes kerugian kewangan akibat bil perubatan yang tinggi, jelas bahawa ia adalah masalah yang perlu MediSavers selesaikan. Ia merupakan satu tujuan yang mulia untuk membawa kesedaran tentang kepentingan pencegahan dan perlindungan penjagaan kesihatan!

MediSaversTurns23 Video

Asal Usul MediSavers

Pada tahun 1998, Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan MediSavers, Dato’ Marcus Kam, dan pasukannya memulakan perjalanan ini untuk secara aktif dengan mencari solusi penjagaan kesihatan yang sesuai untuk semua rakyat Malaysia. Dengan setiap kegigihan, kajian tanpa henti dan dedikasi, MediSavers akhirnya bekerjasama dengan Pathlab untuk pemeriksaan kesihatan tahunan dan ujian penanda kanser kami. Dari masa ke masa, MediSavers bekerjasama dengan lebih ramai rakan kongsi perniagaan dalam perjalanan memberikan ketenangan fikiran yang optima untuk semua.

Kredit Foto: MediSavers

Sambutan Ke-23 Tahun MediSavers

Keahlian MediSavers adalah satu-satunya Kad Perubatan yang Disahkan oleh KOOP MMA (Koperasi Persatuan Perubatan Malaysia Bhd). Sehingga hari ini, MediSavers mengendalikan lebih daripada 250,000 polisi Penjagaan Kesihatan ahli dan telah membantu lebih daripada 35,000 kes kemasukan ke hospital!

Kredit Foto: MediSavers

Pengiktirafan Terhormat

MediSavers telah menerima pelbagai pengiktirafan dan anugerah sepanjang tahun, daripada Kelayakan Koridor Raya Multimedia, Anugerah Kecemerlangan daripada Sin Chew Enterprise Model Award 2020, dan Juara Pembangunan Malaysia 2021. Pengiktirafan dan anugerah ini membolehkan MediSavers mencipta kemajuan besar dalam industri.

Kredit Foto: MediSavers

Sokongan Pasukan

MediSavers mempunyai pasukan hebat yang terdiri daripada jabatan berbeza termasuk unit tuntutan, akaun, pembaharuan, Digital dan IT, Unit Media Sosial, Unit Pemprosesan Keahlian, Perkhidmatan Pelanggan, Jualan dan Pemasaran serta pasukan sokongan dan pengurusan yang lain.

Kredit Foto: Freepik

Teknologi Digital

MediSavers mempunyai lebih daripada 12 cawangan dan perunding profesional di seluruh Malaysia yang menyediakan latihan profesional serta pelbagai sumber pendapatan untuk perunding melalui Aplikasi Mudah Alih MediSavers. Dengan aplikasi MediSavers, penasihat mempunyai akses untuk membuat “Sebut Harga Pantas” dan menghantar sebut harga yang sesuai kepada pelanggan dengan di hujung jari sahaja. Di samping itu, MediSavers juga menyediakan latihan produk secara atas talian dan Pembentangan Peluang eBiz (BOP) mingguan, di mana kami berkongsi dan mengadakan perbincangan tentang produk MediSavers, pengambilan, perundingan keahlian, dan banyak topik lain yang bermanfaat kepada perunding dan bakal pelanggan.

Penasihat kini boleh memperoleh 13 jenis pendapatan melalui 1 aplikasi yang menakjubkan dan komprehensif!

Kredit Foto: MediSavers

Di MediSavers, kami sentiasa mencari bakat baru yang hebat dan berdedikasi untuk menjadi penasihat keahlian kami. Jika anda ingin menyertai Pasukan MediSavers atau berminat untuk mengetahui lebih lanjut tentang pengambilan penasihat baharu kami, sila hubungi kami di bawah. Kami menerima anda dengan hati terbuka!

Lawati laman web kami untuk maklumat lanjut